Fotboll och padel – den perfekta kombinationen

Är du en av alla de som älskar sport i alla dess former och som njuter av både hälsofördelarna, glädjen och den sociala gemenskapen som kommer med dem? Kanske är du fotbollsfantast och letar efter en annan sport att kombinera den med? Då kan vi varmt rekommendera padel.

Sporter som kompletterar varandra

Fotboll är en av de mest populära sporterna både i Sverige och resten av världen. Allt du behöver är en boll, och du kan spela på alla olika nivåer – allt från att kicka boll hemma i trädgården med familjen, till Korpfotboll och såklart ända upp på elitnivå. Det är en väldigt rörlig sport som verkligen tränar upp din kondition, och är bra för hälsan. Vill du kombinera fotbollen med något annat är padel ett hett tips. Padel har blivit enormt populärt över hela landet, och även det tränar din rörlighet och kondition väldigt mycket, men på ett annorlunda sätt än fotbollen. Här får du med överkroppen mycket mer och du spelar på en begränsad yta. Till skillnad från fotbollen kan du, när det kommer till padel, också engagera dig i olika padelracket och annan utrustning beroende på vilken nivå du spelar på och var i ditt spel du vill lägga ditt fokus. De här olika idrotterna är alltså både väldigt lika men har även många skillnader; skillnader som i mångt och mycket kompletterar varandra. Du kommer också ha nytta av ditt fotbollsspel när du spelar padel, och tvärtom.

Anpassa sporten efter ålder och nivå

Beroende på vilken nivå av fotboll du tränar kommer du också bli bättre på styrka, något som ytterligare kommer främja ditt spel i båda sporterna. Så länge du är försiktig för att undvika skador kan du hålla på länge, då båda sporterna är lätta att anpassa efter ålder och skicklighet, och både padel och fotboll är väldigt sociala aktiviteter. Vill du lägga till något ytterligare skulle det kunna vara just någon form av styrketräning för att balansera all konditionsträning. Men har du inte provat på padel kan det här vara ett perfekt tillfälle att testa – så varför inte kontakta närmsta padelklubb redan idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *