Fotboll är en utmärkt motionsform

Man behöver inte spela fotboll på en organiserad nivå eller särskilt seriöst för att man ska åtnjuta hälsofördelar. Många barn väljer att spela fotboll på rasterna och det är ofta roligt att göra mål på varandra. Vuxna tränar ofta fotboll i Korpen, mest för att det är kul och inte för att tävla. Man ska heller inte glömma att man kan göra mycket med en fotboll på egen hand. Att kicka bollen upp i luften är vanligt och det gäller även att träna skott mot mål med mera.

Många fotbollsarenor är invid andra träningslokaler och arenor. Ibland kan man få lov att värma upp på ett gym och sedan spela fotboll på arenan (om gymmet och ägaren till fotbollshallen har ett avtal). Fotboll är kul för att det går att variera. Det finns väldigt många finter, dragningar och skott som man kan lära sig.

Tyvärr är fotbollen en skadedrabbad sport och diverse frakturer i fötter och ben är vanliga. Man bör alltid värma upp noggrant och sedan stretcha ordentligt efter ett träningspass i fotboll. Om man väl blir skadad så bör man inte förhasta sig utan ta den tid som krävs för att må bra igen och ha läkt färdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *