Hur kollar folk på fotboll idag?

I takt med att fotbollen har blivit en sport för alla att titta på (förr var det mest arbetarklassen som intresserade sig för sporten) så har tillgängligheten naturligtvis ökat. Folk tittar på fotboll på teven, lyssnar på radioreferat, ser nyhetssändningar eller kollar på sporten på plats. Det finns ingen åldersgräns eller liknande begränsning för att kolla på fotboll, dock kan man behöva betala extra om man vill ha bättre sittplatser på arenan än normalt.

Det är populärt bland främst män att efter jobbet gå till puben, dricka öl och kolla på fotboll. I England så kan man räkna med att varenda pub med sportkanaler på teven är fullsatt när det är en stormatch i Premier League eller i en turnering. Populär mat att äta när man kollar på fotboll är bland annat hamburgare. Fotboll är också mycket bevakat i Sverige när det är landskamper. Allsvenskan är inte speciellt högt ansedd internationellt, varför intresset är störst i Sverige för vår egen liga.

Att kolla på fotboll kostar allt som oftast pengar. Det var länge sen det var billigt att gå på toppfotboll då ligorna i princip kan välja vilken publik de vill ha eftersom sporten är så pass populär att följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *