Europa har den bästa fotbollen

Världsdelen Europa är inte den största till ytan, ej heller den folkrikaste. Trots det här så är fotbollen som allra mest populär i Europa. De största ligorna och de bästa ligorna finns i Europa, punkt. Såväl asiatiska ligor som amerikanska MLS försöker att komma ikapp Europa, men det går för närvarande trögt. Många asiater är ganska nöjda med att titta på europeiska lag.

Varför har Europa blivit så fotbollsinriktat?

I Europa så finns ett gynnsamt klimat i mellersta och södra regionerna som är behagligt att spela fotboll i. Tyvärr kan fotboll inte spelas året om i Sverige på grund av kyla och snö. Det är lätt att konstruera naturliga gräsplaner då gräs inte är en bristvara i Europa. Att barn över hela Europa spelar främst fotboll på rasterna gör att intresset för att följa sporten ökar.

Det beror även på att fotbollen är representerad i samtliga europeiska länder. Det är lätt att börja prata fotboll om man kommer från ett land i norra Europa och möter någon från södra Europa. Hittar man gemensamma intressen så vill man gärna göra dem tillsammans, och det inkluderar att spela eller se på fotboll.

Världens mest kända fotbollsliga är Premier League som huserar i England. Hit lockas också världens bästa fotbollsspelare. Klassiska lag som Arsenal, Chelsea, Tottenham och Manchester United är konstant med och strider om titeln. I Spanien finns La Liga med FC Barcelona och Real Madrid som ledstjärnor. I italienska Serie A är de två Milanobaserade lagen och Juventus mest kända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *