FIFA och PES

FIFA och PES är två fotbollsspel tillika huvudkonkurrenter med varandra. Spelen kan köras på såväl spelkonsoler som datorer.

Varför spelar man fotbollsspel?

Många gör det för att det är kul att möta varandra i matcher och avgöra vem som verkligen är bäst. Även många av fotbollsspelarna själva spelar fotbollsspel för att det är kul. Det kan även vara bra för att kunna förstå fotboll bättre. Dessa spel blir år för år allt mer realistiska och tillverkarna analyserar hur riktiga fotbollsspelare rör sig.

Grafiken är idag mycket bra

När fotbollsspelen tillkom i slutet av 1990-talet så var de ganska grundläggande och översiktliga. Man kunde inte urskilja en viss spelare från en annan beroende på att spelarna såg så lika varandra ut. Det blev något bättre runt 2004-05 då stjärnspelarna åtminstone gavs sina rätta ansiktsdrag. Idag är nästan samtliga spelare korrekt återgivna i spelmotorn, dock kan man inte alltid räkna med att unga spelare som nyss debuterat har korrekt utseende i spelmotorn.

Väderleken, publiken, spelfysiken uppgraderas varje år för att se mer realistiska ut.

En spelare kan inte begära att bli utesluten från tv-spelet

En spelare idag i en toppliga kan inte begära att bli utesluten från spelet FIFA 20 eftersom spelaren i praktiken godkänner all marknadsföring av dennes namn och bild i samband med kontraktsskrivningen. De flesta är glada och stolta över att få återfinnas i ett tv-spel, det är trots allt få förunnat att just verkliga människor och inte fiktiva spelkaraktärer syns i spelmotorn.

Zlatan har vid upprepade tillfällen fångats på video spelandes FIFA, och han skämtar ofta om att ingen förutom han själv kan hantera karaktären Zlatan i spelet. Medverkandet i tv-spel är något som barn till fotbollsspelare ofta tycker är kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *