Fotboll i serietidningar

Då fotboll praktiskt taget är en del av många barns uppväxt så är det naturligt bland serietidningsförfattare och tecknare att skapa kapitel om den sporten. Fotboll ses ofta som ett bra sätt att lära sig om gruppgemenskap och hur man tacklar motgångar. Man lär sig också ta ansvar och inse att det man gör påverkar hela gruppen. Gör du självmål eller glidtacklar någon motståndare så drabbas hela laget.

Tidningen Buster är en serietidning som lästs flitigt av ungdomar genom åren i Sverige, Finland och Storbritannien. Tyvärr för fansen så publicerades det sista numret 2005. Den här nedläggningen av serietidningar är vanlig och beror på att folk inte köper serietidningar i lika stor utsträckning som förut. Det är vanligare att ha digitala nöjen eller läsa vanliga böcker istället.

Tipsen man får i serietidningar är kanske inte så verklighetstrogna och behöver inte stämma i praktiken. Dock är det alltid bra för hjärnan att sysselsätta sig med läsning och det är ett utmärkt nöje för barn. Andra sporter som syns flitigt i serietidningar är ishockey, friidrott, bandy och andra populära sporter i Sverige.

Sammanfattningsvis så är det ett omtyckt nöje att läsa serietidningar, om än ett nedåtgående sådant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *