Fotboll i reklam

Idag görs reklam också som en form av underhållning. Reklamskaparnas tanke är att kunderna ska minnas den roliga stunden de gavs när de såg reklamen, och därpå uppskatta varumärket som marknadsfördes. Fotboll förekommer i massvis med reklamklipp och på reklamaffischer.

Ett av de mest uppmärksammade reklamklippen är när Kobe Bryant tillsammans med Lionel Messi marknadsför flygbolaget Turkish Airlines. Messi försöker imponera på en liten pojke genom att kicka bollen medan Bryant gör basketmanövrar. Det blir också en liten undermedveten tanke hos många tittare, nämligen att Messi och Bryant tillika världsstjärnor väljer att åka med Turkish Airlines till ställen. Därför tänker de att det nog inte är så dumt att åka med dem!

Zlatan Ibrahimovic har varit med i många reklamfilmer, både för sina egna varumärken men också för utomstående. Eftersom han är en duktig fotbollsspelare som kan göra tricks med bollen som få andra så är det givet att han får göra just det i många av dessa filmer. Självklart görs det mycket reklam för saker som är kopplade till fotbollen. Fotbollsskor från exempelvis Nike och Adidas rullar konstant förbi i reklamflödet.

Gillar man dock inte produkten så är chansen stor att reklamklippet ratas det också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *