Filmer om fotboll

Det finns många filmer som handlar om fotboll, både på plan och vid sidan av. Eftersom det är en av världens mest kända sporter så kan man räkna med att det nästan årligen kommer ut någon film som handlar om fotboll helt eller delvis. I de allra flesta fallen är filmerna ämnade som underhållning, men det kan också vara sådana filmer som fungerar som en viss typ av inlärningsmetod.

En av de mer kända fotbollsfilmerna är Bend it like Beckham som på svenska är benämnd som Skruva den som Beckham. I filmen får vi följa en tjej som trotsar sin familjs omdömen och traditioner och väljer att ansluta sig till ett brittiskt fotbollslag. I filmen får vi följa personen både på och vid sidan av planen. Hon tränar frisparkar precis som idolen David Beckham gör – mycket och passionerat.

En svensk film som var populär 2006 var offside som följde det något dysfunktionella laget Stenfors BK som huserar i division 6. De växlar dock upp i och med ankomsten av Duncan Miller, en engelsk fotbollstränare som använder okonventionella taktiker. Bland annat bjuds tre damspelare in till den sista matchen för att kunna fortsätta spela i division 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *